Sorting by

×
Teknoloji Haber

2015 VW Passat GTE ile İlk Kez Hibrit Ekonomisi Passatta

volkwagen-passat-gte-hybrid-1

2014 Paris Moto Fuarı’nda Citroen – Peugeot ‘nun hava hibrit teknolojilerinden sonra Volkswagen ‘de 8. Nesil Passat’ın  plug-in hibrit versiyonunu tanıtarak güçlü ve ekonomik bir Passat modeli tanıttı. 100 km’de 2 litre yakan yeni hibrit motor, aynı zamanda fişten şarj da olabiliyor.

Passat GTE adını veren VW ‘E’ ile elektrik gücünü ve GTI’dan gelen sportif ruhu tanımlamak istemiş. Turbo şarj benzin motorun yanında yer alan elektrikli motorla benzin olmasa da 50 km daha gitmek mümkün. Tabi sadece elektrik kullanan motora geçtiğinizde “0” emisyona geçiyorsunuz. Ayrıca vites kolunun yanındaki E-mode düğmesiyle tek tuşla benzin veya lityum iyon elektrik motoru arasında geçiş sağlanabiliyor. Bu sayede her şey otomatik olarak gerçekleşiyor. Ayrıca elektrik desteğiyle ekstra güç sağlanabiliyor.

Passat’ın 1,4 litre 154 hp (115 kW) beygir turbo motoru ve ekstra 114 beygir (85 kW-330 Nm) motoru sayesinde araç 215 beygire ve 400 Nm torka çıkıyor. Passat GTE , GTE modunda  0-100 ‘e 8 saniyenin altında çıkarken, 219 km/s hıza ulaşabiliyor.

Passat GTE Hibrit bu sayede 1000 km üzerinde bir menzile çıkabiliyor. 100 km’de 2 litre benzin yakan araba,  hibrit modda sadece 45g/km CO2 ile oluşturduğundan oldukça çevreci.

Tabi Passat’ın ekonomisine bir diğer yardım da DSG şanzımandan geliyor. Çift debriyaj ile batarya veya benzin gücü kullanmadan aktif olabiliyor.

Araç normal prizle 4 saat 15 dakikada, 3,6kW ‘lık hızlı şarjla 2 saat 30 dakikada şarj olabiliyor. Ayrıca araçtaki rejenaratif fren bataryayı tekrar şarj ediyor. Yeni Passat’ta gösterge panelindeki yeni 6,5 inç dokunmatik ekran , enerjiye aç uygulamalar için otomatik kapanıyor. Ayrıca arabada 12,3 inç ekran Audi TT’den ödünç alınmış.

Ayrıca arabadaki ileri teknoloji sayesinde akıllı telefonunuzdan arabanın şarjını veya klimasını açıp kapatabiliyorsunuz. 2015 Haziran gibi çıkacak yeni Passat GTE ülkemizde tutulur mu bilmem ama fiyatı da hiç uygun olmayacaktır.

Kaynak : Çarpışma Testi 

volkwagen-passat-gte-hybrid-8 volkwagen-passat-gte-hybrid-2 volkwagen-passat-gte-hybrid-0 - Kopya

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 100Km ‘de 2 litre değeri inanılmaz bi değer sanırım sabit hızda giderken o değerlere ulaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu