Sorting by

×
BilgisayarYeni İcatlar

CuBox-i1 Mini Bilgisayar Cebinize Sığan Masaüstü Bilgisayar

İsrailli SolidRun firması ikinci nesil ufak fansız süper mini bilgisayar sistemi CuBox-i’ yi tanıttı. Kırmızı ve siyah renklerde olup, CuBox-i1 modeliyle başlıyor. Yurtdışı satış fiyatının 45 doların biraz altında olacağı belirtilen bilgisayar 1 GHz işlemci, 3D grafik ve 512 Mb Ram ile gelecek. Ayrıca Android Jelly Bean veya Linux’ la çalışabilecek. CuBox-i serisinin bütün modelleri 5*5*5 cm boyutların küçük bir küp şeklinde olan bilgisayar ARM Cortex A9  işlemcisiyle geliyor. TV ‘ ye android özellikleri katabilen, CuBox-i ‘ de normal bir bilgisayardaki çıkışlar mevcut olduğundan aslında, minnacık bir masaüstü bilgisayar. Android adaptasyonu için SDK aplikasyonu kurulu gelen bilgisayar , geliştiricilerin  çok işine yarayacak gibi.

Tek çekirdekli 1 GHz işlemcisinin yanında Vivante GC880 3D grafik kartıyla OpenGL ve ES 1.1 ve 2.0 desteği saplayan bilgisayarda 512 Mb Ram DDR3 olması umut verici. Dahili hardiski olmasa da microSD  kart desteği olması sizin hafızayı arttırabilmenize olanak sağlıyor.

 

Bu küçük küpte HDMI, 2 USB 2.0 ve 10/100 Mbps ethernet bağlantısı olması çok işe yarabilir. Ayrıca S/PDIF optik ses çıkışı , IR (infrared) alıcısı, Wi-Fi ve Bluetooth isterseniz sadece 15 dolar daha ödüyorsunuz. Tabi 5V/2A 2lik bir de adaptör almanız gerekecek. Monitör veya Lcd TV’ye bağlayarak istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

CuBox i4Pro adlı modelse oldukça gelişmiş olarak geliyor. 1 GHz quad core işlemci, Vivante GC2000 3D, 2 GB DDR3 Ram ve ayrıca eSATA II 3 Gbps  girişi mevcut Bum model ise yurt dışında 119,99 dolar olarak fiyatlandırıldı.

Ayrıca Micro USB’ den RS-232 serial portu, Gigabit ethernet (max 470 mpbs), 2 USB 2.0,  S/PDIF optik ses çıkışı, IR, 802.11n Wi-Fi ve Bluetooth sisteme dahil olsa da halen güç adaptörü için ekstra ödeme yapmanız gerekiyor. CuBox-i şimdiden ön siparişe hazır ve ilk siparişler kasımda yollanacak.

Kaynak: http://www.gizmag.com/cubox-i-mini-computer/29164/

cubox-i-1 cubox-i-3 cubox-i-2

 

 

 

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu