Bilim adamları, birçok gencin korkulu rüyası olan aknelere yani sivilcelere son vermek için bir aşı üzerinde çalışmaya başladı. ABD Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim adamları, yüzdeki bir bakterinin neden olduğu bilinen ve gençlerin yaklaşık yüzde 80’ini etkileyen sivilcelerle savaşmak için bir aşı üzerinde çalıştıklarını belirttiler.
Allure adlı dergide yayımlanacak araştırmaya imza atan Eric Huang, Propionibacterium acnes bakterisinin deride salgıladığı toksik bir proteine karşı antikor bulduklarını belirtti.
Söz konusu proteinin akneye sebep olan enflamasyonla bağlantılı olduğunu belirten bilim adamı aşının, bazı kesimlerce faydalı olarak görülen Propionibacterium acnes bakterilerini öldürmeden olumsuz etkileri engelleyebileceğini vurguladı.
Önce İnsanlar Üzerinde Test Edilmesi Gerekiyor
Bilim adamları, aşının sivilceler ortaya çıkmadan onları durdurabileceğine ancak bu yöntemin tedavi olarak kullanılmaya başlamadan önce insanlar üzerinde test edilmesi gerektiğine dikkati çektiler.
Şu an biyopsiler üzerinde çalıştıklarını açıklayan bilim adamları testlerin ve aşının piyasaya sürülmesinin birkaç yıl alabileceğini de ifade ettiler.
Akneler çoğunlukla 25 yaşına doğru ortadan kalkıyor. Ancak bazı durumlarda yetişkinlerde devam edebiliyor hatta yeni başlayabiliyor. 25 yaşın üzerindeki kadınların yaklaşık yüzde 20’sinde akne görülüyor. Yetişkin kadınların erkeklere göre akneye daha yatkın olmasının hormon seviyelerindeki değişikliklerden kaynaklandığı düşünülüyor.
http://www.allure.com/story/doctors-working-on-acne-vaccine
Bir Yorum