Sorting by

×
BilgisayarElektronikTeknoloji HaberVideobilimYeni İcatlar

Voltera V-One Yazıcı ile Elektronik Devre Basmak Çok Kolay

Elektronik devreleri basmak için muhteşem bir araç
Elektronik devreleri basmak için muhteşem bir araç

Devre kartları tasarlamak veya dökmek oldukça emek isteyen bir iş olabiliyor. Keşke evimizde elektronik devre kartı basabileceğimiz bir yazıcı olsa değil mi? Ontario Waterloo Üniversitesi’nden mekatronik okuyan Alroy Almeida, Jesus Zozaya ve James Pickard devre kartlarının tasarımındaki verimsizlikten bıktıklarından, aynı 3D yazıcılar gibi çalışan bir devre basma makinesi tasarladılar. “Fabrikadan bir prototip almak için yüzlerce dolar harcardık ve birkaç hafta beklerdik. Buna rağmen gelen kart yanlış da olabiliyordu,” diyor Almeida. Sonrasında tasarımı tekrar gözden geçirmek, bu ızdırap verici prosese yeniden başlamanız gerekir ki, bu birkaç prototipe mal olurdur.

3D yazıcılar benzeri bir teknolojiyle , değişik prototipleri hızlıca üretebiliyor. Mürekkepli yazıcılar belki bu bağlamda kullanılabilir fakat elektronik devreler için iletken materyal çok kalın olduğundan mevcut yazıcı kafalarından enjekte edilemiyor. İşte 2013 mezunu arkadaşlar ve nano bilim insanı Katarina Ilic kendi makinelerini yapmaya karar verdiler. 2 yıllık AR-GE çalışması ise meyvelerini verdi, Kickstarter projesi olarak çıkan proje artık destekçilerine V-One yazıcını yollamaya hazır. Teknolojide gümüş nano parçacıklar kullanılıyor.

V-One ‘ın değişebilir yazıcı kafaları fiberglas kartların üstündeki iletken kartlarda yer alıyor. Bileşenleri birbirine bağlamak için lehim kullanılarak, kullanıcılar cihazlarının küçük miktarlarda üretimini bile yapabiliyorlar. Almeida bu yazıcı sayesinde mühendislik alanında yeni bir çağın açılacağını umuyor. “ Bu sayede insanlar elektroniklerin zor olmadığını görecekler,” diyor.

Voltera V-One Popular Science dergisi tarafından 2015 yılının en zekice 10 icadından biri olarak gösterildi.

Şu an ön siparişte olan makine 2199 dolardan satılıyor.

Kaynak : POPSCI ve Kisckstarter

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu