Sorting by

×
GenelREKLAMTıp ve Sağlık

BÖLGESEL YAĞLARA LİPOSUCTİON YAĞ ALMA YÖNTEMİ İLE VEDA EDİN

Tartı kilonun azaldığını gösterse de inatçı dediğimiz bölgesel yağlarla bir türlü vedalaşamayız ve bu da vücudun ince, estetik görünümü bozar. Bu soruna çözüm sağlayan teknoloji ise liposuction \ liposakşın ile yağ aldırma işlemidir. Liposuction vücudun hemen her bölgesine uygulanabilen bir bölgesel incelme tekniğidir. Klasik liposuction, lazer liposuction ya da vaser liposuction ile yapılan tek seans işlemle bölgesel yağlanma sorunu olan tüm vücut alanları daha biçimli ve estetik hale gelebilmektedir.

LİPOSUCTİON NASIL YAPILIR?

Liposuction genel anestezi ile gerçekleşen cerrahi bir işlemdir; ancak bu yağ aldırma işleminde büyük kesiler yapılmaz. Yağ alma süreci tüm liposuction türlerinde 2-5 mm’lik kalınlığa sahip kanül kollarla gerçekleşir. Vücudun belirli bölgelerinden yapılan birkaç küçük delikten önce yağ hücreleri eritilir ve daha sonra vakumlanarak aynı kanüller aracılığı ile alınır. Liposuction bir zayıflama prosedürü değildir. Kişinin fazla yağ depolarını hedef alarak bu bölgeleri inceltir ve şekillendirir. Kişiye özel olarak planlanan yağ alma işlemi sonrası vücut kontürü daha belirginleşir ve vücut orantılı bir şekil alır.

İşlem öncesi gerekli görülen tüm tahlil ve tetkikler yapılır. Liposuction sonuçlarını net bir şekilde görebilmek için işlem öncesi yağ alınacak bölgelerin fotoğrafları çekilir. Kişinin istekleri de göz önünde bulundurularak en başarılı sonuçlara ulaşmak için karın yağ aldırma, iç bacak yağ aldırma, kol yağ aldırma, basen yağ aldırma süreçlerinden biri ya da birkaçı aynı anda uygulanır. Uygulama yapılacak bölge sayısına, liposuction türüne, farklı estetik işlemlerin kombine edilip edilmeyeceğine göre süre değişse de genel olarak liposuction ile yağ alma süresi 1-3 saat aralığında olur. Liposuction tek bir işlem olarak uygulanabileceği gibi meme estetiği, yüz germe ya da farklı estetik operasyonlarla da kombine edilebilir. Bu estetik işlemlerinin işleme eklenmesi süreyi uzatır. Kişinin yağ alma işlemi sonrası kontrol amaçlı olarak bir gün hastanede yatışı gerekir.

Liposuction işleminin etkileri genellikle bir ayın sonunda görülmeye başlasa da vücut son şeklini 4-6 ay sonunda alır. Vücuttan yağ aldırma sonrası ödem ve şişkinlik olabilir. Birkaç hafta içinde bu etkiler azalmaya başlar ve vücut kontürü daha da belirginleşmeye başlar. Liposuction ile yağ alma sonrası vücut bu estetik görünümünü uzun süre koruyabilir; ancak alınan yağın yeniden oluşmaması için; yani işlemin kalıcılığını koruyabilmesi için sağlıklı beslenme ve sporu yaşamın bir parçası haline getirmek gerekir. İşlem sonrası yeniden kilo almak maalesef liposuction işleminin sonuçlarını bir süre sonra geçersiz kılar.

LİPOSUCTİON İLE EN FAZLA NE KADAR YAĞ ALINIR?

Her liposuction işlemi kişiye özel olarak planlanır. “Yağ aldırma için hangi yöntem seçilmeli?  Liposuction ile en fazla ne kadar yağ alınır?” gibi tüm sorular bu süreçte kişiye özel olarak cevaplanır. Liposuction fiyatları da bu çerçevede belirlenmektedir. Liposuction ile kişinin sağlık durumu etkilenmeyecek ve vücudu için en etkili şekillenme sağlanacak oranda yağ dokusu alınır. Burada kişinin yaşı, kilosu, yağ oranı gibi tüm faktörler etkili olur. Genellikle tek seansta alınan maksimum yağ oranı, vücut ağırlığının %10 nundan fazla   olmamalıdır.

LİPOSUCTİON YAĞ ALMA TÜRLERİ NELERDİR?

Liposuction yağ alma işleminin klasik liposuction, vaser liposuction ve lazer liposuction şeklinde farklı türleri bulunmaktadır. Kişinin durumuna göre seçilen ve doğru tekniklerle uygulanan liposuction sonuçları oldukça başarılıdır. Yağ aldırma türlerinin ilki klasik liposuction işlemidir. Bu yöntemde yağ eritme işlemi kanüller aracılığı ile parçalama şeklinde gerçekleşir. Ardından vakumlanarak yağ hücreleri dışarı alınır. Lazer liposuction işleminin klasik liposuction işleminden temel farkı yağ hücrelerini eritirken lazer enerjisi kullanılmasıdır. Bu sayede hem yağları erir ve hem de üst deri gerginleşir. Daha sonra yine klasik yöntemdeki gibi yağların aspirasyonu sağlanır. Vaser liposuction yönteminde ise yağ eritme aşamasında ultrasonik dalgalar kullanılır. Daha sonra yine bölgesel yağlar vakumlanarak dışarı alınır. Kısacası belirtmek gerekirse; bu üç yöntemin temel farklılığı ilk aşama olan yağları eritme şeklidir. Hangi yöntem tercih edilirse edilsin sırt, kol, karın, bacak, iç bacak, diz, meme, bel, ayak bileği gibi bölgesel yağlanma sorunu yaşanan tüm alanlara liposuction güvenle uygulanabilir.

LİPOSUCTİON SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Liposuction sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri korsenin düzenli bir şekilde kullanılmasıdır. Vücudun şekillenmesi için oldukça elzem olan korsenin hekimin belirttiği süre çerçevesinde giyilmesi gerekir. Bu süre genellikle 4-6 hafta kadardır. Yağ alma sonrası şekillenen vücut formunu korumak için beslenmenize dikkat edin ve doktorunuz onay verdikten sonra düzenli egzersiz programları uygulayın. İlk 4 hafta ağır egzersizler yapmayın.

Liposuction sonrası ilk günlerde cerrahiye bağlı hafif ağrılar olabilir. Bu  beklenen bir durumdur. İlk günlerde ağır şeyler kaldırmamaya ve zor hareketler yapmamaya çalışın. Yağ aldırma sonrası birkaç gün ev istirahatinde bulunmanız tavsiye edilir. Operasyon öncesi tavsiye edilmediği gibi iyileşme sürecini etkilememesi için yağ alma operasyonu sonrasında da sigara içilmemesi gerekir. Vücuttan yağ aldırma süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için liposuction sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu