Sorting by

×
Yeni İcatlar

YÜRÜRKEN iPhone ŞARJ EDEN TABAN ÜRETİLDİ

2 yıl önce Wisconsin Üniversitesi’ den mühendislik biliminden iki araştırmacı Tom Krupenkin ve J. Ashley Taylor yürürken oluşan enerjiden elektrik enerjisi elde etmek için özel bir ayakkabı tabanı geliştirmişlerdi. SolePower adı verilen Kickstarter projesi de aynı amaçla projeyi hayata geçirerek bu buluşu kitlelere ulaştırmayı düşünüyor. Bugünlerde görülen pek çok benzer projeden farkı ise, her ayakkabıda kullanılabilecek bir taban olarak tasarlanması. Bu değişik icat belkide şarj sorunu yaşayan bizler için vazgeçilmez bir çözüm olabilir.
SolePower ayakkabı tabanı iki bölümden oluşuyor; iç taban ve pil. Kullanıcı tabanı ayakkabıya yerleştiriyor ve kablosunu bağcıkların yanından geçiriyor. Sonrasında iste pil özel bir kuşakla ayakkabının üstünden bileğe bağlanıyor. Bataryaya bağlanan kablo pili şarj ediyor.
Yapılan bir testte bir iPhone’ u tümüyle şarj etmek için 4 ila 8 km arası yol yürümek gerektiği görüldü. Yeni yapılacak geliştirmelerle 4 km ‘ lik yürüyüş şarjın mümkün olması düşünülüyor.

Üretilen taban su geçirmeye karşı dayanıklı ve iklim koşullarına dayanabiliyor. Bu sayede cihaz her iklimde kullanılabilecek. Ayrıca yapılan testlerde tabanın 100 milyon adıma dayanabildiği belirtiliyor.
Şirket ayrıca cihaz için birkaç podiatristlere (ayak uzmanı) görüşerek,tabanın insanların ayağını etkilemeyecek şekilde tasarlanmasını sağlamış. Böylece yürüyüşte problem çıkmıyor.
Alet 159 kg’ a kadar taşıyor, 38,5 numaraya düşük numaraya sahip olabiliyor.
Bir Kickstarter kampanyası olan SolePower Amerika’ da 100 dolara, yurtdışında ise 120 dolara satılacak.

Bu da farklı bir iPhone şarj tekniği olsa gerek :)

Kaynak : http://www.gizmag.com/solepower-insole-charger/27877/

solepower-ayakkabında şarj-gerçek bilim

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu