Sorting by

×
KimyaTeknoloji HaberYeni İcatlar

E Ink Katlanabilen Yeni Renkli Elektronik Mürekkep Teknolojisini Tanıttı

E Ink Corporation yeni geliştirdiği elektronik renkli kağıt teknolojisi E Ink Gallery 3 ‘ü tanıttı. Yeni renkli elektronik kağıt teknolojisi ACeP Advanced Color ePaper teknolojisini baz alıyor. 4 renkli piksel sistemi magenta, siyan, beyaz ve sarı olmak üzere ana renkleri harmanlayarak 50,000’dan fazla renk sunuyor. Bununla beraber yeni E ink teknolojisi bir gazete veya dergi gibi katlanabilecek.

Elektronik mürekkep küçük hücrelerden oluşan, siyah ve beyaz karakterlere veya renklere dönüşebilen bir teknolojidir. Elektronik mürekkep terimi ise normal kağıtta kullanılan mürekkeplere benzer mürekkepler kullanılmasından ileri geliyor.1990ların sonlarında MIT’den bilim insanları tarafından keşfedilen elektronik mürekkep, günümüzde daha keskin ve daha iyi siyah/ beyaz tonlaması veren ekranlarda kullanılıyor. Ayrıca elektronik mürekkep teknolojisinin kullanım alanları da gün geçtikçe artıyor. Telefonlardan, etiketlere ve akıllı saatlere kadar birçok yeni kullanım alanı doğuyor.

Yeni ePaper standardında, siyah beyaz ekranda 350 ms güncelleme hızına ulaşılırken, 500 ms hızlı renk modunda ve standart modda 750 ila 100 ms arası hıza çıkılıyor. Ayrıca şirket inç başına düşen çözünürlüğü 300 ppi’ye yükseltterek operasyon sıcaklığın aralığını 0 – 50° C arasına çekti. Yeni standartta siyah ve beyaz yani renk değiştirme hızı 30 ms’ye çıkarıldı. Ayrıca ePaper teknolojisinde ComfortGaze adı verilen ışık özelliğiyle uzun okuma süreçlerinde göz maruziyetini azaltmak için mavi ışık kullanılacak. Tabi ePaper’ın katlanabilir cihazlarda kullanılabilecek olması da işin cabası.

Yeni teknolojinin ne zaman piyasaya çıkacağı henüz netlik kazanmasa da yeni renk standardının Kobo ve Amazon ürünlerinde kullanılabileceği düşünülüyor.

Kaynak: https://techxplore.com/news/2022-04-ink-next-generation-epaper-gallery.html

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu