Sorting by

×
Doğa ve ÇevreÜtopya

Karides Teknesinin Ağına Prehistorik Goblin Köpek Balığı Takıldı

goblin köpek balığı -gerçek bilim

Amerika’ da bir karides teknesinin ağına prehistorik goblin köpek balığı takıldı. Normalde suyun 600 ila 900 metre altında yaşadığı düşünülen balık oldukça nadir görülüyor. 2000’ den beri Meksika Körfezi’nde yakalanan sadece ikinci goblin köpek balığı olan canlı inanılmaz bir görünüşe sahip. Sanki bir korku filminden çıkmış gibi gözüken balık oldukça tuhaf bir görünüme sahip. İlginç çene yapısı ve diğer köpek balıklarında olmayan kırmızı bir renge sahip olan goblin gerçekten sıradışı.

goblin köpek balığı

“Zevkler ve renkler tartışılmaz, bazılarınız bu canlıya çok çirkin diyebilir, fakat bu balık bence çok enteresan,” diyor Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’nden(ABD) araştırma biyoloğu Carlson.

Carl Moore(63) Georgia’lı bir karidesçi ve bu iktiyolojik harikanın 5,5 –  6 metre uzunluğunda olduğunu belirtiyor. 19 Nisan’ da yakalanan balık denizden 18 günlük uzaklıkta yakalandı. Carlson bugüne kadar yakalanan en büyük goblin balığının 5.5 metre olduğunu bu balığın ise 4,5 metre civarında olabileceğini tahmin ediyor.

Carl Moore, balıktan korktuğu için ölçmeye vakit bulamadığını belirtiyor. Körfezde 50 yıldan fazladır karides avlayan balıkçı daha önce de pek çok tuhaf balık yakaladığını fakat bu balığın şimdiye kadar yakaladığı en tuhaf balık olduğunu belirtiyor. Yakaladığı balığın çift trolünün büyük kısmını kapladığını belirten balıkçı, balığı gördüğünde gözlerine inanamadığını belirtiyor.

Suyun dibinde yaşadığından ve fazla görünmediğinden bu preshistorik canlılar hakkında pek fazla bilgi yok. Ne kadar yaşadığı

Balıkçı balığa zarar vermemek için fotoğrafını çektikten sonra sonra balığı denize yeniden bıraktığını belirtti. Balıkçı, okyanusta yaşayan ne varsa tekrar onu denize bırakıyoruz,” diyor.

Kaynak : CNN

http://newswatch.nationalgeographic.com/2014/05/05/rare-goblin-shark-caught-in-gulf-of-mexico/

goblin köpek balığı

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu