Sorting by

×
Astronomi

Mart Ayı’nda Güneş Sistemi’ndeki En Büyük Gezegen Jüpiter’i Gözlemleyebilirsiniz

Güneş sistemindeki en büyük gezegen Jüpiter, yıllardan sonra gökyüzündeki en yüksek noktasına ulaşacak. Dünya’ya en yakın konumda bulanacak Jüpiter ve ve ayları gökyüzünde oldukça belirgin olacağından teleskopu olanlardan tarafından kaçırılmayacak bir fırsat olacağı belirtiliyor.

“Dürbünle bile Jüpiter ve  Galile aylarını yani 4 devasa yıldıza benzemeyen ayı ayırt etmek mümkün olacak. Jüpiter etrafında dönen bu ayları her gece takip etmeniz durumunda yörüngelerini görmeniz mümkün olacak,” diyor College Üniversitesi Londra’dan Dr. Chris Arridge .

1-8  Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen İngiltereli astronomlar ve yerel organizasyonlar tarafından düzenlenen Ulusal Astronomi Haftası’nda deve gezegeni görme fırsatınız olabilir tabi İngiltere’deyseniz. İngiltere profesyonel ve amatör pek çok astronom ve ülke çağında aktiviteler ve etkinlikler düzenleniyor. Türkiye’ de ise Mart ayında düzenlenen bir etkinlik gözükmüyor.

Dr Tom Johnston,İskoçya sınırlarındaki Peebles Astronomi Grubu’nun koordinatörü olarak; “Ulusal Astronomi Haftası, henüz yeni Peebles Astronomi Grubu’nun halkın her yaştan kesimine bu hobinin nasıl bir şey olduğunu göstermek açısından mükemmel bir fırsat. Bu sayede buralarda oturan pek çok kişi İskoçya Sınırları’ndan muhteşem karanlık gökyüzünü gözlemleme imkanı yakalayacak,” diyor . İngiltere’de yapılan etkinlikleri öğrenmek için kaynağı kullanabilirsiniz.

Türkiye’nin Mart ayında Jüpiter’in gözleme uygun olup olmadığı henüz bir bilgi temin edemedik.

Jüpiter’in iki uydusu Europa ve Ganymede’de su bulunduğu düşünülüyor.

http://www.gercekbilim.com/hubble-uzay-teleskopu-jupiterin-ayi-europadan-su-puskurdugunu-gozlemledi/

http://www.gercekbilim.com/jupiterin-uydusu-ganymede-buzlu-yuzeyinin-haritasi-cikarildi/

Kaynak : http://www.sciencedaily.com/releases/2014/02/140221103814.htm

jüpiter

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu