Sorting by

×
AstronomiBilimsel GelişmeÜtopyaUzay-ZamanVideobilim

Event Horizon Teleskopu ile İlk Kara Delik Fotoğrafı Yayınlandı

Türkiye saatiyle 16:00’da 10 Nisan 2019’da bugüne kadar yapılmış en büyük kara delik keşfinin açıklanması bekleniyor. EHT diğer adıyla Event Horizon Teleskopu(Olay Ufku Teleskopu) projesiyle dünya çapında teleskoplar birleştirilerek M87 galaksisindeki kara deliğin görüntüsünü aldı.

Etkinlik bu kanalda yayınlandı.

Tüm dünyada ortak çalışmayla karadeliğin kaydedilen ilk fotoğrafı basın konferasında duyurulacak.

EHT ekip üyeleri sonucu henüz duyurmasa da, bilim açısından çığır açan bir gelişme olduğunu belirtiyor. Bu proje ile belki de kara deliğin silüetini ilk kez gerçekten görebileceğiz.

Tabi ki, bir kara deliğin içini görüntülemek imkansız, çünkü bu inanılmaz cisimler öyle güçlü bir çekim alanına sahipler ki, ışık bile onlardan kaçamıyor. Bu nedenle projenin ismi, dönüş olmayan noktadan bahsettiği için olay ufku.

Projede Çalışan Türk Feryal Özel Haberi

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu