Sorting by

×
GenelMekatronik

9-10 MART 10. ULUSLARASI ODTÜ ROBOT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Eğer Ankara’daysanız ve yarın boş vaktiniz varsa ODTÜ robot günlerine katılmanızı tavsiye ederiz. Gerçekten oldukça eğlenceli ve çekişmeli geçen ODTÜ robot günlerinde oldukça eğlenebilirsiniz. Pek çok kategoride yapılan ODTÜ robot günleri her yıl ilgi odağı olmayı başarıyor. Son yıllarda mekatroniğe artan ilgiyle beraber, robotlarda hayatımızın her alanına girmeye başladı. Eğer siz de teknoloji hayranıysanız ODTÜ robot günlerini kaçırmayın.

 

 

 

 

KATEGORİLER 

 

Arama ve Kurtarma 

Etkinliğimizin 10. yılına özel olarak eklediğimiz bu kategorideki amaç iki robot arasında haberleşme sağlanarak, bir robotun diğeri tarafından temsili bir şekilde kurtarılmasıdır. İleriki yıllarda gerçek hayata uyarlanmasını amaçladığımız bu kategori 9 Mart Cumartesi günü diğer kategorilerin bitiminden sonra düzenlenecektir. Bu kategorinin ardından düzenleyeceğimiz “10. Yıla özel Kokteyl”imiz ile çeşitli üniversitelerden Hocalarımızı, öğrenci arkadaşlarımızı ve sponsorlarımızı bir araya getirmeyi hedefliyoruz.

Sumo

Adını Japon “Sumo” kültüründen alan bu kategoride robotlar birbirilerini dohyo adı verilen pistten atmak için mücadele ederler. Aynı sumo güreşi gibi kendilerini savunarak alanın dışına atmaya çalışıyorlar. 
Mini Sumo

Konsept olarak Sumo kategorisi ile büyük benzerlik taşır. Yalnızca bu kategori robotları boyut olarak sumo kategorisindekilerden küçüktür.
Çoklu Mini Sumo

Bu kategoride “Mini Sumo” robotları takımlar halinde yarışır. Amaç diğer takım robotlarını dohyodan dışarı atabilmektir. Bunu yaparken kendi takım arkadaşlarını tanımaları, yalnızca karşı takımla mücadele etmeleri beklenir.
Çöp Toplayan

Bu kategori hakemleri 10 adet çöpü (ortası kesilmiş ve alınmış teneke kutu) piste dağıtırlar. Kategori robotlarının bu çöpleri alıp yatay veya dikey halde bulunan çöp kutularına atmaları beklenir.
Mayın Tarlası 
2012 yılında eklediğimiz bu kategorideki esas amaç, robotun daha önceden yerlerini bilmediği mayınlarla(mıknatıs) döşenmiş bir pistte mayınsız noktaları tercih ederek yolunu çizmesidir.
Çizgi İzleyen

Etkinliğimizde en çok katılımın sağlandığı kategoridir. Bu kategori robotları siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi veya beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi takip etmeyi amaçlar.
Serbest

Serbest kategorisi robotlarının herhangi bir boyut veya ağırlık sınırlamasına uyma şartları yoktur. Bu robotların değerlendirilmesi her sene farklı üniversitelerden davet ettiğimiz Hocalarımız tarafından yapılmaktadır. Değerlendirme sırasında göz önünde bulundurulanlar otonomluk, yaratıcılık, günlük hayata uyarlanabilirlik gibi konulardır.
Triatlon

Adından da anlaşıldığı gibi, bu kategori 3 kısımdan oluşur. Bunlar “Çizgi İzleyen”, “Slalom” ve “Labirent” kısımlarıdır. Kategori robotlarının çizgi izleyen, slalom yapan ve labirent çözen özelliklere sahip olmaları beklenir.

Robot kayıtları bugün(8 Mart 2013)  saat 23:59’da sona erecek.

 

 

ODTÜ’ye Giriş

ODTÜ’ye girişlerde sorun yaşamanız durumunda İsmail Uzunlar’a 0538 595 48 10 numarasından ulaşabilirsiniz.

Yazan: ilknur.ozkan | 03.03.2013

Ayrıntılı Bilgi İçin

http://www.odturobotgunleri.org.tr/

Etkinlik Programı İçin : http://www.odturobotgunleri.org.tr/uorg/etkinlik-programi

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu