Sorting by

×
BilgisayarTeknoloji HaberVideobilimYeni İcatlar

Sanal Gerçeklik Platformu Cyberith ile Koşun, Zıplayın, Hissedin

cyberith-virtualizer-14

Gün geçtikçe oyunlar daha gerçekçi bir hal almaya başladı. Avusturya tabanlı şirket Cyberith firması Virtualizer isimi yeni  nesil sanal gerçeklik platformu sundu. Bu sayede oyunlarda gerçekten zıplayabilir, koşabilir ya da çökebilir hatta oturabilirsiniz. Cyberith’ın Virtualizer tasarımı Oculus Rift sanal gözlükleri gibi sanal gerçeklik modülleriyle kullanılabiliyor ve  nintendonun Wii kontrolü gibi farklı silahları işe yarar hale getiriyor. Virtualizer’ın yaratıcıları sistemin haptik(dokunsal) geri alımlar ve stereo kulaklıklar sayesinde şimdiye kadar yaratılan en gerçekçi sistem olduğunu düşünüyorlar.

120 kg’a kadar oyuncuları destekleyen sistem,  optik sensörler yardımıyla ayak hareketlerini ve dikey pozisyonu algılıyor. Özel zemin sürtünme katsayısını minimuma indiren özel bir kaplamayla kaplanarak çoraplarınızla rahatça kullanılabiliyor. Oldukça sessiz olan sistem komşuları üzmeyecek gibi…

Sisteme sürtünme fonksiyonu bile eklediler.  Ayrıca sistemin fiyatının mantıklı değerlerde olacağı belirtiliyor. Sistemden gelen ses dosyalarını haptik titreşim verilerine çevirerek dışardan başka kaynaklara ihtiyaç duymuyor. Normal sistem USB’ den güç alırken, haptik titreşimler ekstra güç kaynağıyla sağlanıyor.

Skyrim videosu Oculus Rift ve Wii kullanılıyor.

Savaş oyunları için oldukça eğlenceli olabilir. Sisteme ilerde bir koşu bandı ve titreşim sensörlerinin ekleyebileceğini gösteriyor. Tabi sisteme bir kalori kontrol ünitesi eklenmesiyle oldukça sağlıklı bir oyun metodu olacak gibi.

Kickstarter’ da görücüye çıkan sistemin standart versiyonu 599 dolardan, sensörlü ve hisli  versiyonu 999 dolardan satılacak. Mart 2015’de ilk gönderim tarihi verilmiş ama Türkiye’ye getiren olur mu bilinmez ?

Kaynak  :  Cyberith

cyberith-virtualizer-24 cyberith-virtualizer-18 cyberith-virtualizer-23

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu