Sorting by

×
Teknoloji HaberTıp ve Sağlık

Raindrop Terapisiyle Yaşlılığa Bağlı Yakını Görememe Problemi Çözülebiliyor

raindrop terapi

Bilim insanları okuma gözlüklerini çöpe atacak yeni bir teknoloji geliştirdi. Raindrop’yağmur damlası’ adı verilen minicik implant korneanın altına yerleştirilerek yaşlanmaya ilişkin görme problemlerini tersine çeviriyor. İnsanlar yaşlandıkça yakındaki nesnelere odaklanmaları güçleşir. Presbiyopi adı verilen problem yaşlanmayla ortaya çıkıyor ve yakın gözlüğü ile gideriliyordu.

Genelde 40 ‘lı yaşlarda ortaya çıkmaya başlayan problem okuma gözlüğü almamıza neden oluyor. Fakat  Amerika öncülüğünde geliştirilen teknik bir Royal Leamington Spa (İngiltere) artık kolayca çözülebiliyor.  Normalde uzun süreli bir lazer terapi ile çözülebilen bu problem loş ışıkta yine gözlük kullanmak gerektirebiliyor.

Sadece 10 dakika alan prosedür sayesinde 1 saatlik lazer eziyetinden kurtulabiliyorsunuz. Estetik damlacıklar kornea kapağının altında parlak kısma yerleştiriliyor. İmplant korneanın orta kısmı dikleştirerek orta düzey yakın görememe problemini düzeltiyor.

Lynda Marenghi 57 yaşında İngiltere’de bu prosedürün uygulandığı ilk kişi.  The Sunday Telegraph gazetesine konuşan Lynda; “ Gerçekten bir şeyi okurken, sürekli gözümden uzak tutarak okumaya çalışmak beni deli ediyordu. Hatta kollarım çok mu kısa diye düşünmeye başlamışken, yakın görme yetimle alakalı Presbiyopi teşhisi koydular. Bunun yaşla bağlantılı olduğunu ve yakın gözlüğü giymem gerektiğini belirttiklerinde bitmiştim. Çünkü bir okulda saymanlık yapıyorum ve yüzlerce sayfa makbuzla mücadele etmek zorundaydım ,” diyor. İngiltere’de sosyal sağlık sisteminin ödeme yapmadığı prosedür 2495 sterline mal oluyor. Göz Cerrahı Mark Wevill, “Raindrop gözlerin yaşlandırmasını durdurmuyor, fakat yaşlanmayla beraber ortaya çıkan görme kaybını düzeltebilir” diyor.

Yeni prosedürün İngiltere’de kontakt lens gibi çözümlere harcanan yılda 2,7 milyar sterlini düşürebileceği belirtiliyor.

Kaynak : DailyMail  

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu