Dünya’ nın milyonlarca kilometre uzaklıktan görünümüne ilişkin yıllarca çekilen belgeseller, filmler nedeniyle Dünya’ nın nasıl göründüğünü bilsek de gerçekten nasıl göründüğü ilk kez fotoğraflandı. Hatta derin uzay’ dan çekilen Dünya fotoğrafları olsa da Satürn ’ den çekilen bu fotoğraf kadar etkileyici olmadı belki de. NASA’ nın bu hafta yayınladığı bu fotoğraf gezegenimizin Güneş sistemi’ nde Satürn’ den ufacık bir nokta gibi gözüken görüntüsü oldu.
NASA’ nın Cassini uzay mekiğindeki geniş açılı kameradan çekilen fotoğraflarda, Satürn ’ün muhteşem halkaları tarafından sarılan Dünya’ nın 1,5 milyar kilometre uzağa ulaşan ışığı gözüküyor. Aslında bu fotoğrafı daha nadir kılan, Güneş’ in parlaklığının Dünya’ nın görüntülenmesini olanaksız kılması.
İşte bu fantastik fotoğrafı Cassini proje bilim insanı Linda Spilker şöyle yorumluyor:
“ Bu fotoğrafta Dünya’ nın ne kıtaları ne de insanları gözüküyor, sadece 19 Temmuz’ da soluk mavi bir nokta olarak gözüküyor. Cassini’ nin çektiği bu fotoğraf uzağın devasa sonsuzluğunda evimizin ne kadar küçük olduğunu gösteriyor. Ayrıca uygarlığımızın Satürn ’e kadar robotik uzay gemileri gönderebilecek kadar zeki olduğunu da kanıtlıyor.”
Biz de bu fotoğrafa baktığımızda devasa evrende ancak hiçliğin bir gölgesi olduğumuzu görüyoruz.
Insanin kafasi cidden allak bullak oluyor ve bu site hak ettigi degeri gormuyor gibi bi his var icimde her gun duzenli takip ediyorum cok guzel icerikler var tebrikler
Bütün takipçilerimize ve size çok teşekkür ederiz. Sitemiz özel çabalarla ayakta duruyor, yaptığımız haberler gerçekten ilgilenen okumayı seven sizin gibi iyi okurlarımız için çoğu yerde okuyamayacağınız özel bilgiler içerir. Sizin gibi okurlarımızın çabalarıyla hakettiği yeri bulacağını düşünüyoruz.