Rölativite ışık hızı değiştiğinde hiçbir şey olmayacağını söyler. Düşünün ki, platformda bekleyen sabit bir gözlemci hızla hareket eden bir trenin üstündeki saate bakıyor. Bu durumda trenin üstündeki ışıklı saatin ışığının daha uzun bir yol izlediğini görürdü. Çünkü saat bir tam turu yapmak için referans penceresindeki saatten daha uzun süre harcardı.
Fakat trendekiler bunu fark etmezdi. Çünkü referans penceresindeki her şey eşit miktarda yavaşlardı. Öyle ki kişinin hareketi, düşünmesi ve hatta yaşlanması ışık saatine eşit şekilde yavaşlardı.
Sadece ışık hızında yavaşlama olacağından madde gibi bağıl bir fark oluşmayacaktır.
Buna rağmen temelde madde dalga fonksiyonlarının yolculuğu ve onların ışık hızında çökmesidir. Yani maddenin ve de her şey ışık hızıyla bağlantılıdır.
Eğer ışık hızını azaltırsanız, diğer her şey yavaşlayacağından bunu farketmezsiniz bile. Yani ışık hızının değişiminin pek etkisi olmayacaktır.
Ashley Bryant Wellington, New Zealand–
Bir ışık fotonunun enerjisi onun frekansının Planck sabitiyle çarpımına eşittir. Eğer ışık 13 milyar öncesinde artan bir frekansla yayılmaya başladıysa sonrasında şunlar doğru olmak zorundadır; fotonlar enerjilerini hiçbir yerden kazanmadılar ve enerjinin korunumu yasası doğru olamaz ya da Planck sabiti ışık hızının değişimiyle ters orantılı olacaktır.
Planck sabiti ve ışık hızı, evrenimizdeki temel sabitlerin örnekleridir. Bunlar değişebiliyorsa, belki diğerleri de değişebilir. Evrenimiz bu temel sabitlerin hassas bir dengesi içindedir. Herhangi birindeki küçük bir değişiklik, bildiğimiz evreni sona erdirebilir.
Graham Smith Werribee, Victoria, Australia
Işık Hızı Kaç Km’dir ?
Işığın boşluktaki hızı, fiziğin birçok alanında kullanılan önemli bir fiziksel sabittir. Genellikle c sembolüyle gösterilir. Tam değeri saniyede 299.792.458 metredir. (Yaklaşık olarak 300.000 km/sn olduğu söylenir.) Metrenin uzunluğu bu sabitten ve uluslararası zaman standardından hesaplanmıştır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/I%C5%9F%C4%B1k_h%C4%B1z%C4%B1