Sorting by

×
BiyolojiGenelHaberler

Florida Eyaleti’ ndeki Bataklıklarda Rekor Büyüklükte Bir Piton Yılanı 87 Yumurtasıyla Beraber Tespit Edildi

Florida Üniversite’ sindeki araştırmacılar 5,36 metrelik devasa yılanın, 87 tane yumurtasıyla bir eyalet rekoru olduğunu söyledi. Florida Doğa Tarihi Müzesi’ndeki bilimadamları Florida Üniversitesi Kampüsü’ nde 10 Ağustos’ ta 75 kiloluk yılanın iç anatomisini incelediler. Yılan Florida Müzesi’ ne Everglades Ulusal Parkı’nda Amerikan Hükümeti’nin yürüttüğü uzun süreli proje olan ve istilacı bir tür olan Burma pitonu problemini çözmek için getirildi. Bilimsel incelemeden sonra yılan 5 yıllığına müzede sergilenecek ve tekrar Everglades Ulusal Parkı’ na sergilenmek için gönderilecek.

“ Bu şey gerçekten bir canavarı anımsatıyor, yaklaşık 30 cm genişliğinde bir gövdesi var” diyor Florida Müzesi’nde herpetoloji koleksiyon bölümü müdürü Kenneth Krysko . Bu kadar büyük bir yılan bulmanın anlamıysa, vahşi yaşamda uzun süredir yaşadığı , durdurulamaz olduğu ve doğal vahşi yaşamın tehlikede olduğu anlamına gleiyor.

Krysko’nun belirttiğine göre yılan çok sağlıklı ve midesi tüylerle dolu. Burma pitonları kuşlar, vaşaklar, timsahlar ve diğer büyük hayvanlarla besleniyor.

Krysko 5,36 metrelik bir yılanın istediği her şeyi yiyebileceğini belirtiyor. Ayrıca bu hayvanın beslenmesi ve üremesi araştırılarak Burma pitonlarının gelecekte   yönlendirilmelerinin ve kontrolünün mümkün olacağı düşünülüyor. Gerçekten böylesine  istilacı bir türün büyük problem teşkil ettiğini belirtiyor.

Normalde Burma pitonlarının yaşam alanı Güneydoğu Asya olmasına rağmen Güney Florida’ da ilk Burma pitonu 1979’ da tespit edildi. Pitonların doğal bir yırtıcı olup olmadığı bilinmemekle beraber bölgeye göre 100 ila 1000 civarı değişen sayılarda olduğu biliniyor.

Florida dünyadaki en kötü istilacı sürüngen ve amfibi problemine sahip. 1863-2010 yılları arasında yapılan araştırmaya göre 137 bölge dışı tür canlı tespit edildi. Daha önce bulunan en büyük Burma pitonu ise,  5.12 metre uzunluğunda ve 85 yumurta taşıyordu.

Kaynak: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/08/120813155523.htm

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu