Sorting by

×
MekatronikYeni İcatlar

GELECEĞİN SÜPÜRGESİ LİMBO ROBOT SÜPÜRGE GÜCÜNÜ BAKTERİLERDEN ALIYOR

Bu yeni konsept Casabella şirketinin 25. kuruluş yılında tasarlandı. Günümüzde robot süpürgeler Amerika ve Avrupa’ da sıklıkla kullanılırken, artık Türkiye pazarında da bir kaç yıldır boy göstermeye başladı. Bugünkü robot süpürgeler, şarj istasyonlarında kendilerini şarj ettikten sonra istasyona geri dönebiliyor, hatta bazı modeller toz haznelerini kendileri boşaltabiliyor. Robot süpürgelerin hepsi de prizden aldığı elektrikle çalışıyor. Geleceğin robot elektrik süpürgesi ise bugün algılaması bile zor bir teknolojiye sahip olacak. Limbo adı verilen yeni konsept robot, “Mikrobiyal Elektroliz” adı verilen, kanıtlanmış bir proses kullanarak bakterileri güç kaynağı olarak kullanıyor.

Robot süpürge tozu vakumlarken, bakterilerden elde ettiği  elektrik enerjisini kullanıyor. Ayrıca bal peteği tarzında tasarlanmış tekerler sayesinde engelleri aşabiliyor ve merdiven tırmanabiliyor . Tekerlekler genişleyerek basamakları çıkabiliyor.

Ön tarafındaki kameralar ve sensörler sayesinde yolunu bulabilen robot süpürge , bakterileri özel haznesine çekerek sudan geçiriyor ve elektroliz yapıyor. Böylece robot elektrik üreterek pek çok engeli aşabilecek. Robot şimdilik konsept olsa da teknolojik olarak mümkün gözüküyor.

 

 

Mikrobiyal Yakıt Hücresi - Gerçek Bilim
Mikrobiyal Yakıt Hücresi

 

 

188135_3_600

 

 

Kaynak  : http://www.dvice.com/2013-3-29/robot-powers-itself-cleaning-your-house

 

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu