Sorting by

×
HaberlerUzay-Zaman

DEVASA SANDY KASIRGASI NASA UYDULARI TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

NASA’ nın Aqua uydusu Sandy kasırgasının devasa girdabını görüntüledi. Sandy’ nın 4,68 milyon km2 (Türkiye’ nin yüzölçümü göller ve adalar dahil  814.578 km²’dir) yer kapladığı, yani Orta-Atlantik’ ten Ohio Vadisi ve Kanada ve New England’ ın içlerine kadar ilerlediği anlaşıldı. Türkiye’ nin yaklaşık 8 katı büyüklükte olan kasırga gerçekten bir dev.

NASA’ nın Aqua uydusundaki,  Orta Çözünürlüklü Görüntüleme Spektrodiometresi( The Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer – MODIS) ile 29 Ekim 2012 20:20’ de  (Türkiye saati) Sandy’ nin devasa sirkülasyonunun fotoğrafını çekti.

Sandy’ nin halen fırtına halinde olduğu ve hızının 150 km’ den 120 km’ ye düştüğü belirtildi.

NASA’ nın GOES projesi dahilinde tüm disk görüntüsü GOES-13 ve GOES-15 uydularının gözlemleriyle birleştirilerek tropikal kasırganın doğduğu yeri ve bittiği yeri gösterdi.

Sandy kasırgası New York şehrinden Orta- Atlantik sahillerine kadar önemli hasara yol açtığı bildirildi. Maine’ den Va’ ya kadar sel baskınları rapor edildi. 29 Ekim doğu zamanı sabahına doğru , doğu yakasının yukarısından aşağısına kadar, 8 milyon kişinin elektriksiz kaldığı belirtildi. Ayrıca şimdiye kadar kasırgada 22 kişinin öldüğü de belirtiliyor.

 

 

 

http://youtu.be/Ner2MN9yoFg

 

 

 

Kaynak . http://www.sciencedaily.com/releases/2012/10/121030143216.htm

 

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu