Sorting by

×
Alternatif EnerjiBilimsel GelişmeÜtopyaUzay-ZamanVideobilim

Çin Fiziğe Aykırı Elektromanyetik Sürücüsünü Ürettiğini İddia Ediyor

Çin uzay ajansı yapılması imkansız olduğu düşünülen Elektromanyetik Sürücü (EM) ürettiğini iddia ediyor. Peki Çin gerçekten EM sürücüsü yada motorunu üretti mi? İlk olarak, EM motoruyla ilgili bazı gelişmeler var. Bunlardan biri NASA’nın EM motorunun teorik de olsa çalışabileceğini gösteren yeniden gözden geçirilmiş raporuydu. Halen EM motoru büyük tartışmalar yaşanıyor. Çin’de test etmeye başladığı elektromanyetik motorun çalıştığını gösteren bir video yolladı.

Peki EM sürücüsü  nedir? Radyo frekans rezonant(salınan) boşluk iticisi olarak da bilinen bu cihazın yakıt olmadan itiş gücü saplayacağı düşünülüyor. Bu cihaz boşlukta seken mikrodalgalar üreterek, elektromanyetik itiş sağlıyor. Aslında bir kutunun içine oturarak içerden ittire ittire gitmeye benziyor. Ayrıca EM sürücüsü tarafından yaratılan toplam momentum hareket ettikçe artıyor.

Fizik Kanunlarına Karşı Gelen Motor

Bu tarzda bir teknoloji anlaşılabilir. Uzay yolculuklarını daha ucuza getirmekle kalmıyor hem de daha hızlı hale getirecek. Newton ‘un üçüncü kanuna göre, her harekete karşılık ters yönde ve eşit bir kuvvet uygulanmalıdır. İşte bunu bir yakıt olmadan uzayda yaratmak imkansızdır.

Etki ve tepki momentumun korunumunun direkt sonucudur. İşte bu kuralın ihlali basitçe momentumun korunumuna aykırıdır ve bildiğimiz klasik fiziği ihlal eder,” diyor Connecticut Üniversitesi’nden gelişmiş sürücüler sistem uzmanı Brice Cassenti.

Eğer böyle bir icat gerçekten yapıldıysa, hem Mars yolculukları, hem de uzay yolculukları için bir dönüm noktasına gelmiş olabiliriz. Tabi yine de bunu Warp sürücüsüyle  karıştırmamak lazım, bunlar tümüyle farklı şeyler.

NASA EM drive prototype

Warp sürücüsü ise anca bilim kurgu gibi geliyor, çünkü bu motor uzay zamanı bükerek ışıktan hızlı gitmeye imkan tanıyor. Genel görelilik ilkesine tümüyle aykırı, çünkü Einstein’a göre hızına ulaşan cisimlerin kütleleri sonsuza yakınsar.

SpaceX gezegenler arası ulaşım sistemi ile uygun konumda; Mars Dünya arasını 80 güne indirebilirken, bu yeni teknoloji ile 30 günden kısa sürede Mars’a varılabilir. Her ne kadar ışık hızı kadar hızlı olmasa da EM sürücüsü daha gerçekci bir uzay yolculuğuna imkan verebilir.

https://futurism.com/china-claims-they-have-actually-created-an-em-drive/

 

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geri bildirim: Çin Fiziğe Aykırı Elektromanyetik Sürücüsünü Ürettiğini İddia Ediyor - Herşeyolog
  2. Sadece uzayda işe yarayabilecek bir buluş gibi görünüyor. Dünyanın yer çekiminde de çalışmasını isterdim, fakat sanırım imkansız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu