Sorting by

×
BilgisayarGenelMatematikTeknoloji HaberÜtopyaYapay Zeka

ChatGPT Artık Konuşuyor, Problem Çözüyor ve Çeviri Yapıyor

OpenAI’ın ChatGPT yapay zekası , GPT-4o ile daha da inanılmaz bir hale geliyor. Yeni amiral gemisi model sesi algılıyor, görsel ve/veya yazılı ifadeleri anlayarak, gerçek zamanlı olarak insan sesiyle akıcı bir şekilde muhabbet edebiliyor.

13 Mayıs’taki etkinlikte OpenAI CTO’su Mira Murati, tarafından tanıtılan yeni yapay zeka yazılımı için”daha doğal insan-bilgisayar etkinleşimi sağlamada bir adım daha ileri gidildiği,” ifade ediliyor. GPT 4 ve o harfi omni yani çok yönlü anlamına geliyor.

Ücretsiz serviste kullanıcılara daha hızlı bedava hizmet vermeyi amaçlayan OpenAI, ücretli GPT-4 Turbo modeliyle metin ve kod girişi işlemede daha hızlı ve %50 daha ucuz API sağlamayı hedefliyor.

Kullanıcılar aynı Siri’deki gibi Hey, ChatGPT sesli komutunu girerek, karşıdan coşkulu bir karşılamayla cevap alıyor. Kullanıcı daha sonra sade bir konuşma dili kullanarak sorgusunu eşlik edecek metin, ses ve/veya gerekirse görsellerle birlikte gönderiyor. Son olarak fotoğrafları, telefonlarının kamerasından canlı bir akışı veya yapay zekanın “görebileceği” hemen hemen her şeyi yollayabiliyor.

Ses girdileri söz konusu olduğunda, yapay zeka ortalama 320 milisaniye içinde yanıt veriyor ve şirket bunun bir insanla, diğer bir insanın konuşmasındaki insan yanıt süresine benzer olduğunu belirtiyor. Dahası, sistem şu anda 50’den fazla dili akıcı bir şekilde konuşabiliyor.

Yapılan etkinlikte temsilcinin yanıtlarında hiçbir garip gecikme olmadı ve bu yanıtlar kesinlikle insan benzeri duygular içeriyordu – HAL 9000 değildi. Ayrıca, kullanıcılar temsilcinin yanıtlarını ileri geri bilgi akışında herhangi bir kesinti olmadan kesebildiler.

Demoda ayrıca GPT-4o’nun iki kişi arasında gerçek zamanlı İtalyanca-İngilizce bir konuşmada tercümanlık yaptığı; bir kişinin el yazısıyla yazılmış bir matematik denklemini çözmesine yardımcı olduğu; programlama kodunun belirli bölümlerini analiz ettiği ve hatta bir robot hakkında bir masal anlattığı görülüyor.

GPT-4o için henüz net bir çıkış tarihi verilmedi ancak önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yayınlanacağı söylendi. Aşağıdaki videoda GPT-4o’ın nasıl taş kağıt makas oynattığını görebilirsiniz. Hatta iki ChatGPT 4o birbiriyle muhabbete girebiliyor.

Kaynak:

OpenAI

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu