Sorting by

×
AstronomiTeknoloji HaberUzay-ZamanVideobilim

Kepler Uzay Teleskopunun Yakıtının Bitmesiyle Görevi Sonlandı

NASA geçtiğimiz salı günü gezegen avcısı Kepler yörünge teleskopunun yakıtının bittiğini ve artık bilimsel araştırmalara son verdiğini duyurdu.Kepler Mart 2009’da fırlatılmış ve güneş sistemimizin dışında 2600’den fazla uzak gezegeni tespit etmişti.Bunların yarısının Dünya gibi küçük ve kayalık olduğunu belirtmişti. İşte bu yüzden bu gezegenlere dünya benzeri gezegenler denmişti.150000 yıldıza dönük şekilde zamanının en ileri teknolojiyle donatılmıştı.

En son Temmuz ayında Kepler Uzay Teleskopunun yakıtının azaldığı netleşmişti. NASA o zamandan beri, bu ikonik uydunun yerine koyacağı uydu arayışına TESS adını verdiği uzay teleskopuyla son verdi. TESS Dünya’ya yakın 200.000 yıldıza yönlenmiş durumda ve geçiş dış gezegenlerine bakıyor.

Keplerin Mirası

Kepler artık daha veri toplayamacak olsa da , halen NASA’nın ve diğer bilim insanların analiz edeceği çok fotoğraf var.Aynı biyologların müze koleksiyonlarındaki numuneleri tekrar tekrar analiz etmesi gibi, astronomlar da yıllar boyu Kepler verilerini analiz edecek.

Peki Johannes Kepler Kimdir?

Johannes Kepler Alman matematikçi, astronom ve bir gökbilimci’dir. 17. Yüzyılın bilimsel devriminde, “Astronoma Nova”, “Harmonik Mundi” ve “Kopernik Astronomi Özeti” adlı çalışmalarına bağlı olarak, şahsen ortaya çıkardığı Kepler’in gezegensel hareket yasaları ile tanınır.
Doğum tarihi: 27 Aralık 1571, Weil der Stadt, Almanya
Ölüm tarihi ve yeri: 15 Kasım 1630, Regensburg, Almanya
Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Kepler Uzay Teleskopunun Yakıtının Bitmesiyle Görevi Sonlandı Bizsiziz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu