Sorting by

×
BilimGenelHaberlerİlginç BilimKimyaNanoteknoloji

ARTIK ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER VE CİHAZLAR DAHA ÇABUK ŞARJ EDİLEBİLECEK

Şarj edilebilen li-iyon cep telefonlarında,elektrikli arabalara bir endüstriyel standart oldu. Bu piller oldukça çok enerji depolayabiliyor ve yüksek enerjiye yoğunluğuna sahip. Cep telefonları veya laptop pilleri bir kaç saat içinde şarj olabiliyor, ama neden elektrikli araba motorları bu pilleri tek başına kullanamıyor ve hızlanma veya yavaşlama gibi yüksek güç gerektiren durumlarda  süper kondansatörlere ihtiyaç duyuyorlar. İşte bu problemi çözmek için Renssealear Politeknik Enstitüsü’ndeki araştırmacı mühendisler, Nanomateryal uzmanı Nikhil Koratkar başkanlığında, bugünün li-iyon pillerinde kullanılmak üzere normal grafit anotlara göre şarj veya deşarj hızını on kat arttıran bir anot yaptılar. Aslında grafen bir kağıt inceliğinde olduğundan dünyanın en ince maddesi. Bu tarzda piller sayesinde cep telefonlarından ilk yardım cihazlarına kadar bütün elektronik cihazların şarj süresi oldukça düşürülebilir. Bu innovasyon yardımıyla daha basit, daha performanslı ve yüksek güçlü Li-iyon piller yapılarak elektrikli arabaların performansı ciddi şekilde arttırılabilir.

 

 

Kaynak: http://futuristicnews.com/quick-charging-batteries-for-electric-automobiles-and-portable-electronics-applications/

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu