ArcAttack grubu Amerikan Yetenek Sizsiniz Yarışması’ nda (America’s Got Talent) faraday kafesi benzeri bir teknolojiyle kendilerini yaratarak çılgın bir şov sergilediler.Grup tesla bobinlerini müzik notalarını çalacak şekilde ayarladılar. Böylece devasa kıvılcımlar çıkarken, notalar da çıkıyor. Ayrıca grup robot davul seti kullanarak, bilgisayarla programlayarak, kontrol etti. Sistemin oldukça güvenli olduğunu belirten grup, kendilerini faraday kafesi benzeri özel elbiselerle yalıtıyorlar. Nikola Tesla ‘ nın çılgın buluşu Tesla Bobini kablosuz elektrik iletimi yapabiliyor. Grubun kullandığı Tesla bobinleri 500,000 volt üretiyor. Grup elemanları elbiselerin Faraday kafesi yaratmasından dolayı oldukça güvenli olduğunu belirtiyor. Ayrıca şovda özel ledler de kullanılıyor.
Tesla Bobini ve Faraday Kafesi Nedir?
Tesla bobini, 1891 yılı civarında Nikola Tesla tarafından bulunan ve yüksek voltaj, düşük akım ve yüksek frekansta alternatif akım üretmek amacıyla kullanılan deşarj bobinleridir. Tesla, bobini oluştururken birkaç konfigrasyon denemiştir ve bu alet genellikle bir araya gelen iki ya da üç çift rezonant elektrik devresinden oluşmaktadır. Tesla bu bobinleri elektrikle aydınlanma, fosforesans, röntgen ışınları üretimi, yüksek frekanslı alternatif akım, elektroterapi ve kablosuz elektrik üretimi gibi alanlarda yenilik getirecek deneyleri için kullanmıştır. Tesla bobinleri 1920’lere dek kablosuz telgraf için spark-gap radyo vericilerinde kullanıldı.
http://youtu.be/LLT1x-4KHn4
Faraday kafesi, elektriksel iletken metal ile kaplanmış veya iletkenler ile ağ biçiminde örülmüş içteki hacmi dışardaki elektrik alanlardan koruyan bir muhafazadır. 1836 yılında İngiliz Fizikçi Michael Faraday’ın buluşu olduğu için “Faraday kafesi” diye adlandırılmıştır.
İletken teller ile ağ biçiminde kaplanmış ve topraklanmış her kafesle bu koruma gerçekleştirilebilir. Ağ gözü sıklığı ve topraklama kalitesi korumayı arttırır. Dışarıdaki elektrik alan içeri etki edemez, mesela yıldırımlar gibi statik elektrik boşalmaları iletkenlerden geçer ve içeri sıçramaz. Dış elektrik alanlar da içeri etki edemez. Kafes ağ gözü biçiminde yapılmış ise ağ gözlerinin ne kadar dar tutulursa o kadar iyi koruma sağlar ve benzer şekilde dış elektromanyetik alanları da dışarıdan içeriye ve içeriden dışarıya geçirmez. Daha dar ağ gözleri ile daha yüksek frekans elektromanyetik dalgalara karşı geçirmezlik sağlanabilir. Geniş ağ gözleri daha uzun dalga boylu (diğer bir deyişle daha düşük frekanslı) radyo dalgalarına karşı geçirmezlik sağlar. Kafesin işlerliği için iletkenlerin iyi topraklanmış olması gerekir.
ArcAttack grubu teknolojiyi kullanarak şovlarını düzenliyor. Grup oldukça çok ilgi çekeceğe benziyor.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tesla_bobini
http://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_kafesi
http://en.wikipedia.org/wiki/ArcAttack