Insurance2go tarafından yapılan bir araştırmada akıllı telefonların tuvaletlere oranla 10 kata kadar fazla bakteri barındırabileceği görüntülendi. Alınan fotoğraflar bakteri, küf ve maya telefonlarımızı ele geçirdiği görüntülendi. Telefonunuzun ekranı ve ön kısmı en çok mikrobu barındıran alanlar.
En çok mikrop barındıran diğer bölgeler ise , hoparlörün arkası, kilit butonu ve home butonu olarak sıralanıyor. Birleşik Krallık’ta(UK) yapılan araştırmaya göre her üç insandan biri telefonunu asla temizlemiyor. Telefonunu temizleyen her 20 kişiden biri ise bunu 6 aydan kısa sürede temizliyor.
Araştırmacılar iPhone 6, Samsung Galaxy 8 ve Google Pixel’i teste tabi tutarak,aerobik bakteri, küf ve maya seviyelerini test etti.
Üç telefonda de ekranlar yüksek bakteri seviyelerine sahipler. Samsung cm2’de 100 CFU(ünite başına oluşan koloni), iPhone 40 CFU ve Google Pixel 12 CFU bakteri içeriyor.
Eğer kıyaslama yaparsak ofiste kullandığımız klavye ve farede cm2’de 5CFU, tuvalet kapağı ve sifonda 24 CFU bulunuyor. Ayrıca makyaj blenderı’da cm2’de 24 CFU, fırçada ise 0,4 CFU küf bulunuyor.
Elite Aesthetics’den Dr. Shirin Lakhani telefonlardaki bu yüksek miktarlardaki bu mikropların cilt problemlerine neden olabileceğini belirtiyor.
Dr. Shirin Lakhani şöyle açıklıyor: “Akıllı telefonlarımız cilt kontaminasyonu ve cilt problemlerine davetiye çıkarıyor; yani sivilcelere. “
“Telefon ekranından gelen bu yüksek miktardaki mikroplar, cilt yağı ve telefondan gelen ısıyla birleşince daha fazla bakterinin üremesine neden oluyorlar. Bunlar gözenekleri tıkayarak, enflamasyon(iltihap) ve sivilceye neden oluyor.
Bu problemi aşmak için düzenli olarak telefonunuzu alkollü mendille silmelisiniz.
Akıllı telefonları sürekli kullandığımızdan bu görünmez mikroplar için ideal yaşam koşulları oluşturuyoruz.
Test edilen telefonların ekranlarının, telefonların arka taraflarına göre nerdeyse 4 kat daha bulaşıcı olduğu ortaya çıktı.
Mutfak öyle, tuvaletle yarışıyor…!