2019’un son günlerini yaşadığımız günlerde , Gerçek Bilim olarak size en iyi olduğunu düşündüğümüz icatları sergilemek istedik. Bu liste çok daha uzun olabilirdi fakat size en inovatif ve değişik icatları sıralamak istedik.
1.Gravity Jet Pack – Sırt Roketi
Gravity industries’in geliştirdiği bu sırt roketi ya da diğer adıyla jet pack sayesinde 80 km/s hıza(sınırlandırılmış) ulaşabilirsiniz. Normalde bu roket sistemi 340 km’ye kadar çıkabiliyor ama henüz havacılık regülasyonları bu kadar yüksek hızlara izin vermiyor. Gerçekten çok eğlenceli gözüken bu yeni teknoloji yıllardır geliştiriliyordu ve artık kullanıma hazır. 5 mini jet motoru 1,050 beygir gibi inanılmaz bir güç üretiyor.
Bu özel sırt roketiyle aynı Iron Man gibi uçabilirsiniz.
Jet yakıtıyla şimdilik 10 dakika kadar uçabiliyor. Fiyatı çok uçuk 440,000 dolar.
2. LG Signature OLED Rollable TV Katlanabilir (Yuvarlanabilir) Televizyon
LG sonunda rulo olarak bir kutunun içine girebilen bir televizyon üretti. Signature serisine eklediği ‘R’ yani rollable (yuvarlanabilir,katlanabilir) ekiyle, televizyonun katlanabilme özelliğine vurgu yapan LG yeni bir çağı başlatıyor.Bu yeni televizyonda Full View, Line View ve Zero View olmak üzere üç mod çalışma modu var. Full View’de televizyon tümüyle açılarak, normal bir 4K Tv görünümü sağlıyor. Line view’de ekranın sadece bir kısmı katlanarak, sadece saat ve hava durumu, müzik ya da fotoğraf gibi arayüzleri kullandırıyor.
Devamı :https://www.gercekbilim.com/lg-dunyanin-ilk-katlanabilir-televizyonunu-piyasaya-suruyor/
3. Katlanabilir Akıllı Telefonlar Huawei Mate X Samsung ve Galaxy Fold
Şu an yurtdışında satışa çıkan katlanabilir telefonlar, çok kullanışlı olabilir. Zamanla ucuzlayacaklarını da düşünüyor.
Samsung ve Huawei ardı ardına katlanabilen akıllı telefonlarını tanıttı. Katlandığında normal bir akıllı telefon boyutuna gelen Galaxy Fold ve Mate X açıldığında bir tablete dönüşüyor. Ayrıca aralık ayında Motorola da katlanabilir ve daha küçük bir model tanıttı. Galaxy Fold 7.3 inçe kadar büyüyen bir ekran(önde 4,6 inç)varken, Mate X’de ön tarafta 6,6 inç ekran varken, arkada 6,4 inç ekran mevcut. Huawei’de ikiye bölünmüş 4500 mAh pil bulunuyor ve 55W hızlı şarj ile yarım saat içinde 0’dan % 85’e kadar şarj vaat ediyor. Ayrıca telefon 5G yani tümüyle yeni bir internet teknolojisiyle çalışıyor. Mate X ‘in arkada üçlü lens kamerası varken, cihaz açıldığında tuttuğunuz yöne göre şekli değişiyor. Kamera arkadaki ekranların ortasındayken, kapatma mekanizması ile değişiyor. Samsung’ta 12 GB of RAM, 512 GB of hafıza varken, Huawei’de Kirin 980 işlemci 8 GB RAM, 512 GB hafıza mevcut. Ayrıca Samsung’ta da 5G desteği olacak.
Devamı için: https://www.gercekbilim.com/samsung-ve-huawei-katlanabilir-telefonlarini-piyasaya-surdu/
4. Sahibini Takip Eden Bavul Ovis
Düşünün ki havalimanındasınız ve o ağır, hantal çantayı taşımak zorundasınız. Peki ya çanta sizi takip etse, daha iyi olmaz mı ? Forward X Robotics adındaki şirket tarafından üretilen bu bavul kameralar,yüz yanıma ve hareket takip algoritmasıyla saatte 10 km hızla sahibini takip edebiliyor. Ayrıca kalabalık ortamlar için çarpışma önleyici sisteme de sahip. Eğer bavul kaybolur diyorsanız , özel bileklikle 2 metreden fazla uzaklaştığınızda sizi uyarıyor. GPS ile bavulu takip edebiliyorsunuz ve 2 adet USB portu ile şarj istasyonu olarak da çalışıyor. Fiyatı ise biraz tuzlu 799 dolar.
5. Aerbetic Nefesten Şeker Ölçen Diyabet Cihazı
Her gün parmaktan kan şekeri ölçmek şeker hastaları için gerçekten bir eziyete dönüşebiliyor. İşte AerBetic adı verilen bileklik veya kolye gibi taşınabilen cihaz sayesinde, verilen nefesteki gazlardan kan şekeri seviyeleri ölçülerek çok yüksek veya düşük şeker seviyesi alarmı olarak,akıllı telefona mesaj yollanabiliyor. Bu sayede kişinin düzenli olarak kan şekerini ölçmesi hatırlatılırken, sağlık personelleri ve bakıcılara da mesajlar yollanabiliyor. Üretici sistemi yapay zekayla daha akıllı bir hale getirmeye çalışıyor.
https://www.ces.tech/Articles/2019/AerBetic-A-Digital-Diabetes-Dog.aspx
6. Geopress Arazi Su Arıtıcısı
Gittiğiniz her yerde içilebilir su bulmak artık çok zor. Doğada ya da arazide dolaşırken su çok önemli bir kaynaktır. Geopress Purifier yapısındaki iyon değiştirici zeolitler ve aktif karbon filitresi ile hastalık yapıcı virüs,bakteri,protozoalar,ağır metaller ve kimyasal safsızlıkları temizleyebiliyor. Bu arıtıcı o kadar iyi ki rotavirüsler ve hepatit A’yı engelleyebiliyor. Arıtıcı tankın hacmi 710 ml.
7. CleanseBot-Bakteri Öldürücü Robot
Son yıllarda robot süpürgeler çok gelişti. Fakat bu robotlar genelde yüzeyleri süpürmek ya da silmek için kullanılıyor. Yeni geliştirilen CleanseBot ise yatağınız gibi daha temiz olması gereken bölgeleri temizliyor. Bakterileri öldüren robot 4 UV lambasıyla sanitizasyon yapıyor.
8. Looking Glass 8K Holografik Ekran Üretti
Looking Glass 8K teknolojisi satış, haritalama, medikal görüntüleme ve eğlence uygulamalarında kullanılabiliyor. Sistem donanım ve yazılımı sayesinde 60 Hz’de 33,2 milyon pikselde 1,07 milyar renk gamutuna ulaşabiliyor. Ayrıca kullanıcılar VR veya AR başlık takmadan tümüyle steroskopik 3D çok gerçekçi görüntüler alıyor. Hatta o kadar gerçek ki, görüntülerde ekran taşıyormuş gibi gözüküyor.
Devamı için: https://www.gercekbilim.com/looking-glass-8k-holografik-ekran-uretti/
9. EOS Biyo-Reaktör – Ağaçlardan 400 Kat Daha Fazla Karbondioksit Emen Biyo-Reaktör
Gün geçtikçe etkilerini daha ciddi şekilde hissettiğimiz iklim değişiminin üstesinden gelmek için sera gazı emisyonu problemini çözmemiz, çevreyle dost biyoyakıtlar üretmemiz gerekiyor. İşte bu fikirden yola çıkan Amerikalı şirket Hypergiant Industries, buzdolabı büyüklüğünde bir makineyle, bir akre(4047 m2) alandaki ağacın yaptığına denk, karbon dioksiti emebilen bir makine yaptı. Bu makine su bitkisi alglerle(yosun) karbondioksit, su ve güneş ışığını emerek enerji üretiyor. Normalde bu bitki ürettiği enerjiyi kullanarak hızla büyüyor. Fakat bilim insanları bu enerjiyi yakalayarak biyoyakıtlara çevirmenin yollarını deniyor ve bazı umut verici sonuçlar elde ettiler. Yeni duyurulan Eos Bioreaktör (90 x 90 x 210 cm) boyutlarında sanki dev bir X-box gibi gözüküyor. Reaktör şehir alanlarında atmosferden karbondioksiti yakalayarak biyo-yakıt üretmek için tasarlandı. Böyle karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.
Devamı için: https://www.gercekbilim.com/alg-yakitli-biyoreaktor-agac-400-kat-karbondioksit/
10. Dolfi Yeni Jenerasyon Yıkama Cihazı
Her ne kadar kalıp sabuna benzese de, bu bir sabun değil arkadaşlar. Dolfi adı verilen bu cihaz elbiselerdeki kiri özel ultrasonik dalgalar göndererek çıkarıyor. Tek yapmanız gereken, kirli elbisenizi bir kovaya koyarak su ve deterjan eklemeniz. Sonrasında dolfi kirleri sizin temizliyor.
Umarım 2019’un en iyi icatlarını beğenmişsinizdir. 2020’de yeni icatlarla görüşmek üzere …
2 Yorum