Sorting by

×
Mimarlık

FÜTÜRİSTİK PORSCHE ÇADIRI

HENN Mimari tarafından tasarlanan bu Porsche Çadırı, Wolfsburg,  Almanya’ da yer alıyor. Belirgin eğimleri ve bükümleriyle baskın bir şekilde Wolkswagen Grup içindeki Porsche’ nin önemini işaret ediyor. Muhteşem yapı 400m² ‘ lik alanda fuarlar ve sunumlar için kullanılıyor. İç ve dış dizaynında mat kaplama çelik giydirme ve kaynaklanmış kirişlerle akıcı  bir sekans yaratılmış. Girişten  lagüne kadar 25 metreye çıkan dirsekler , korunaklı bir dış alan yaratıyor. Hg Merz Architekten Museumgestalter tarafından tasarlanan binanın iç kısımındaki eliptik eğimli rampa ise aşağıdaki fuar alanlarını ziyaretçilere yönlendiriyor. Fuarın başlangıç noktasında ise 25 gümüş renkli 1948 yılından beri üretilen 1:3 oranında Porsche modelleri var.

 

 

 

 

Kaynak : http://futuristicnews.com/futuristic-porsche-pavilion-design-in-wolfsburg/

Daha Fazla Göster

Oğuz Sezgin

Bir bilim sever ve kimyager olarak, internetteki Türkçe kaynak eksikliği görerek Gerçek Bilim’i 2012'de kurdum. Bu sitede gördüğünüz pek çok bilim ve teknoloji haberini ciddi kaynaklardan toplayarak sizin için araştırıyor, çeviriyor ve derliyorum. Gerçek Bilim'deki diğer yazarlar ve ben, her gün baş döndürücü şekilde gelişen bilim ve teknoloji haberlerini size aktarmaktan kıvanç duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu