Sorting by

×
Teknoloji HaberYeni İcatlar

2015 CES Teknoloji Fuarı’ndan Sağlık Teknolojileri

 

Las Vegas’taki teknolojinin en büyük vitrinlerinden biri olan 2015 CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) pazartesi günü  6 Ocak’ta başladı. Bu fuarda 20.000 çeşit yeni teknolojik alet yer alıyor. Ben ise sizler için sadece sağlık ve sağlıklı yaşam için tasarlanmış geleceğimizi etkileyecek birkaç ürünü paylaşmak istedim.

Dikkat ettiğimiz zaman fuarda giyilebilir teknoloji konusunda çok inanılmaz sayıda elektronik alet olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte, özellikle günlük hayatımızda kullandığımız birkaç önemsiz eşyanın da akıllandığını bu fuarda gördük.

Zensorium Mood Tracker – Ruh Halinden Anlayan Saat 

Şu sıralar bütün dünyada akıllı bileklikler moda olmaya başladı. Tabi bu akıllı bileklikler genellikle ne kadar yol yürüdüğümüzü, kalp atış hızımızı, yaktığımız kaloriler gibi değerleri ölçüyor. Fakat Zensorium adlı firmanın çıkardığı bu bileklik bizim duygusal sağlığımızı da izlememizi sağlıyor.

mood tracker

Bu bileklik akıllı saat gibi tasarlanmış olup kan basıncımızı, kalp atışlarımızı ve bunun gibi verileri toplamak için duyarlı sensörlere sahip. Bu sensörlerden aldığı verileri   değerlendirerek size ruh halinizi söylüyor.  Örneğin; kendinizi stresli hissediyorsanız size sakinleşmek için bir takım ipuçları verir, ya da derin nefes al gibi… Bu saat, aynı zamanda bizim uyku döngülerimizi ve attığımız adımları da haritalar.

Nisan 2015’te piyasaya sürülecek cihazın fiyatını şirket 170 $ olarak belirledi.

Yüksek Teknolojili Yoga Mat

Normalde egzersiz yapmak için çok fazla ekipman gerekir. Bu cihaz bizim form durumumuzu algılar ve buna yönelik bize yol haritası belirler. Özellikle egzersiz sırasında; bacak uzunluğumuz, boy uzunluğumuz gibi verileri dikkate alarak bize en uygun pozisyonu belirlememize yardımcı olur. Bu şekilde geri bildirimler göndererek bizim daha kaliteli bir egzersiz yapmamızı sağlar. Bu cihaz 62 farklı pozisyonu algılayabilir ve 6 saat şarj tutma özelliği vardır.

Firma cihaz için şu anda ön siparişleri almaya başlamış. Firma dağıtımı ise Temmuz 2015’te yapacak. Cihazın fiyatı ise 297 $

yoga matı

Egzersiz Koltuğu 

Teknoloji firması TAO Wellness, artık ofisimizde otururken de bize egzersiz yaptıracak bir koltuk geliştirdi. Cihaz aynı anda farklı kas gruplarını çalıştırıyor ve siz e-postalarınıza bakarken ya da patronunuza sinirlenirken o da bir yandan size egzersiz yaptırıyor. Şirket şu anda bu cihazın ne zaman piyasaya sürüleceği ya da maliyeti hakkında bir açıklama yapmadı.

koltuk

Akıllı Emzik 

Hasta bir bebeğin ısını anlamak için termometrelerle uğraşmak cidden zor iş. İşte bu cihaz anlık olarak size bebeğinizin ısısını size bildirecek. Bununla birlikte bebeğin bir ilaca nasıl yanıtlar verdiği de grafikler şeklinde size anlık olarak geri bildirilecek. Tabi ki en büyük sorunlardan biri de emziklerin kaybolması. Bu cihaz sayesinde annenin akıllı telefonundan bu emziğin nerede olduğu anlık olarak gösterilecektir.

Bu emziği Blue Maestro adlı firma üretiyor. Bu yılın başlarında piyasaya çıkarılması planlanan emziğin yaklaşık maliyeti 40 $

akıllı emzik

Asla Unutmayacağınız İlaç Kutusu 

 

Liif adlı teknolojik alet size ilaçlarınızı ne zaman alacağınızı ve ilaç kutularınızın nerede olduğunu hatırlatacak bir cihaz. Bu cihazı akıllı telefon veya tabletlerinize bluetooth yoluyla bağlayabileceksiniz. Bu ilaç özellikle bakıma muhtaç yaşlılar için önemli. Çünkü artık çocuklarının gözü arkada kalmayacak. Dört hap bölmesi olan Liif, şu anda 60 $ civarında bir fiyatla satılıyor. Yedi bölmeli daha büyük versiyonu ise 75 $ Bu cihazı üreten firma olan Tricella, şu anda ön siparişleri almaya başladıklarını bildirdi.

ilaç kutusu

Kaynak :

http://www.cesweb.org/

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu